Tonifierea. Importanta?

   Este importanta, mai in cazul tenurilor grase, mixte. In primul rand indeparteaza restul de impuritati sau machiaj pe care demachiantul nu a reusit sa le indeparteze, apoi revigoreaza tenul, cele cu efect astringent tinand secretia de sebum sub control, inchide porii, mentine un tonus bun al pielii si nu in ultimul rand regleaza ph-ul acesteia. Astefel, tonifierea incheie procesul de curatare a tenului, il lasa proaspat, pregatit pt aplicarea cremei. Cele cu efect hidratant, dedicate tenurilor uscate in general,  ajuta la mentinerea unei hidratari optime a tenului, impiedicand uscarea pielii, pregatind tenul pt pasul urmator, aplicarea cremei. Se poate sari peste pasul asta daca tenul a fost curatat temeinic cu un demachiant eficient, de preferat 2in1, cu efect hidratant, in special pt tenurile uscate sau sensibile, sau cu efect matifiant in cazul tenurilor grase sau mixte. Cele care au ten normal sunt cele mai fericite, pot sa aleaga dintr-o gama variata de produse cu tot felul de ingreidente binefacatoare fara nici un fel de problema.

    Eu, personal, prefer aplicarea unui tonic astringent in special vara, in general primavara si toamna, ocazional iarna. Asta pt ca tenul meu mixt este si sensibil si destul de dificil. Vara chiar simt nevoia de o revigorare imediata dupa demachiare, o improspatare pe caldurile alea greu de suportat si mai ales, sa inchid porii si sa tin secretia de sebum sub control. O data cu racirea vremii, tenul meu nu mai are o asa tendinta de ingrasare, chiar cere hidratare extra, asa ca utilizez un demachiant 2in1 si tenul meu este fericit. Dar din cand in cand, mai ales dupa aplicarea unei masti, simt nevoia tonifiere. Iata si tonicul pe care il folosesc eu cu succes si pe care nu l-as inlocui, asta dupa ce am incercat mai multe variante gen nivea visage, oriflame, avon etc..

Imagine

Despre aicelynn

"Niciodata femeia nu este mai puternica decat dupa ce a fost infranta" (Honore de Balzac) "Femeia frumoasa e o bijuterie, femeia buna e o adevarata comoara"(Napoleon Bonaparte)
Acest articol a fost publicat în Ingrijirea pielii și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.